Perustiedot

  • Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
  • Yksilö- ja pariterapia
  • Työnohjaus ja coaching
  • TM ja DI

Seksuaali- ja pariterapia ovat keinoja selviytyä

Parisuhteet ja seksuaalisuus ovat kauniita inhimillisiä asioita. Ne koskettavat monella tapaa jokaisen elämää. Ihmissuhteet eivät vain aina ole yksinkertaisia. Kuka vain voi joutua elämäntilanteeseen, jossa seksuaali- tai parisuhdeongelmien myötä tuntuu, että kaikki on lopussa. Silloin ammattiapu voi olla pelastus.

Parisuhdeongelma ei välttämättä ole räjähtävä dramaattinen kriisi. Se voi yhtä hyvin olla aikojen saatossa pienistä hankaluuksista kasaantunut onnea painava taakka. Yhtä lailla moninaisena voivat näyttäytyä myös ongelmat seksuaalisuuden toteutumisessa. Erilaiset häiriöt saattavat liittyä selviin elämänmullistuksiin mutta myös raskas elämä ja arki voivat hiljalleen tuhota ihmisen seksuaalista kokemusmaailmaa.

Normaalit vastoinkäymiset ihminen voittaa itsekin, mutta kun ongelma on syvä ja pitkittynyt, on aiheellista harkita ammattiapua. Jatkuvasti kuoppainen yhteistaival tai tyytymättömyys seksielämään saattaa horjuttaa tasapainoa kaikilla elämänalueilla. Kun tuntuu, että kaikki konstit on kokeiltu, kannattaa hakea apua asiantuntijalta. Ei ole terveellistä antaa parisuhteen ja seksielämän romuttua, kun terapian avulla asiat voisi vielä korjata.

Autan ja neuvon kaikenikäisiä ihmisiä sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai parisuhteen luonteesta riippumatta. Myös eron tuskan kokeneet voivat saada apua. Vastaanotolleni on siis tervetullut kuka vain – yksin tai kumppanin kanssa – missä tahansa parisuhde-, ero- tai seksuaalikriisissä. Edistäviä tuloksia saadaan yleensä jo muutamalla käyntikerralla, ja usein jo ensimmäinen keskustelu auttaa. Auttamistulosten vakiinnuttamiseksi sovitaan tarvittaessa seurantakäyntejä. Käytän ratkaisu- ja tunnekeskeistä terapiaa ensisijaisena terapiamuotona.

Asiakassuhteen alussa myös arvioin, liittyykö tilanteeseen fysiologista ongelmaa. Jos se näyttää mahdolliselta, osaan ohjata asiakkaani juuri oikean erikoislääkärin luokse. Teen läheistä yhteistyötä erikoislääkärien ja tarvittaessa myös muiden Mehiläisen asiantuntijoiden kanssa.

Neuvon asiantuntemuksella myös moraalisissa ja eettisissä ongelmissa, olipa potilaani tilanne ja historia kuinka vaikea. Lisäksi kanssani voi keskustella hankalasta työelämästä: osaan neuvoa, antaa työnohjausta ja valmentaa myös sillä alueella. Olen toiselta koulutukseltani DI ja tehnyt erikoisuran vaativassa kansainvälisessä työssä, joten minulla on läheistä ymmärrystä työmaailmasta. Kaikkiin keskusteltuihin asioihin minulla on täydellinen lakisääteinen vaitiolovelvollisuus.

Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä toivottomia tapauksia ole.

 

Vastaanotto ja hinta:

  • Mehiläinen Ympyrätalo, 60 minuuttia, 114,50 €
  • Mehiläinen Turku, 60 minuuttia, 114,50 €

Tiedustelut: