Ohimenevät ongelmat kuuluvat ihmiselämään erilaisineen tunnetiloineen. Esimerkiksi suru ei ole sairaus, johon tulee saada lääkitys, vaan tunne joka kuuluu ihmisen elämään, esimerkiksi läheisen ihmisen menettämisen johdosta. Ihminen voi myös kasvaa henkisesti kohdatessaan erilaisia tunnetiloja ja käsitellessään niitä. Ensiksi, mahdollisia ongelmia kohdatessaan, ihmisen kannattaa aina pyrkiä niistä itse pääsemään yli.

Jos ongelma pitkittyy, ulkopuolinen asiantuntija-apu on keino päästä tilanteen yli. Tästä sivujen osiosta löydät tietoa seksuaali- ja pariterapiasta, yksilöterapiasta,
sekä seksuaalineuvonnasta. Usein vaikeuksien pitkittyessä ihminen voi kokea, että mitään ei ole enää tehtävissä parisuhteen pelastamiseksi tai siihen että koet omat ongelmasi ylitsepääsemättömäksi.

Parisuhteen ongelmat koetaan niin ylitsepääsemättöminä, että ero on ainut ratkaisu. Hyvin usein suhde voidaan kuitenkin pelastaa tai terapia auttaa ainakin siihen, että erosta toipuminen on mahdollisimman nopeata ja uutta elämää rakentavaa. Pahimmillaan ihmisen elämänhallinta voi karata käsistä parisuhteen kariutumisen johdosta, tai pitkäaikainen masennus tai alakulo on seurauksena. Ihmiselle syntyvä syvä henkinen pettymys voi aiheuttaa myös sen, että uuden parisuhteen luominen on hyvin hankalaa. Käsittelemättömät henkilökohtaiset asiat voivat johtaa myös ongelmien toistumiseen uusissa parisuhteissa.