Lady Prelox on ravintolisä, josta on tieteeseen perustuvaa näyttöä. Valmiste on lakuperäinen ja sen koostumus on patentoitu. Valmisteen aineosat vaikuttavat yhdessä saaden aikaan positiivisia vaikutuksia naisen seksuaalisuuteen.  Mukana ovat Pycnogenol® , joka on ranskalaisen rannikkomännyn kuoriuute, Rosvita® , joka on ruusunmarjauute,  L-arginiini ja L-sitrulliini, jotka vaikuttavat verisunissa typpioksidijärjestelmän kautta. Teho osoitettu 260 naisella tehdyllä 3 kliinisellä julkaistulla tutkimuksella.

Naisen seksuaalisuus

Naisen seksuaalisuus on monimutkainen, psyko-fyysinen kokonaisuus. Halulla ja halun puutteella on suuri merkitys naiselle ja parisuhteeelle.  Noin 35% 18-74 vuotiailla naisilla esiintyy halun puutetta, joskin kaikkia se ei tietenkään haittaa. Naisen sukupuolielimet ovat riippuvaisia hyvästä verenkierrosta ja liukastumisesta, jotta nainen voisi kokea  mielihyvää
ennen yhdyntää ja sen aikana.

Pycnogenol® yhdessä aminohappojen l-arginiinin ja l-sitrulliinin kanssa laajentaa verisuonia, jolloin ne rentoutuvat ja vastaanottavat enemmän happea ja ravinteita tarvittavaan käyttöön, lTyppioksidin tuotanto lisääntyy, joka parantaa myös naisen aivojen reseptorien herkkyyttä ja edesauttaa seksuaalisen ärsykkeen kulkua aivoissa.

Miten eri aineosat vaikuttavat?

Pycnogenol® –ranskalaisen rannikkomännyn kuoriuute lisää typpioksidin tuotantoa elimistössä. Tämä lisää verenkiertoa seksuaalisesti tärkeillä alueilla – lievittää pms- ja vaihdevuosioireita. Se on voimakas antioksidantti. Aminohapot l-arginiini ja l-sitrulliini ovat raaka-aineita typpioksidin tuotannolle elimistössä. Rosvita® – ruusunmarjauute sisältää C-vitamiinia, polyfenoleita, tokoferoleita ja rasvahappoja, joilla kaikkilla oma, tärkeä roolinsa naisen hyvinvoinnill. Se suojaa aivojen reseptoreita ja hermosolujja ja  ylläpitää hyvää limakalvojen terveyttä.

Keillä ja miten ravintolisä voi vaikuttaa?

Lady Prelox® on monen vuoden tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos, mikä huipentui kolmeen tieteelliseen tutkimukseen eri ikäryhmillä:: hedelmällisessä iässä olevilla (alle n.40v) naisilla,  vaihdevuosi-ikäisillä (40-50v) naisilla ja vaihdevuodet ohittaneilla (n. 50v) naisilla

Tulokset osoittivat, että Lady Prelox® lisää seksuaalista nautintoa ja halua kaikissa ikäryhmissä, sekä lievittää vaihdevuosioireita.

Tutkimuksissa on käytetty vakioitua ja laajasti käytetty FSFI-lomaketta (Fenale Sexual Funcyion Index). Lady Preloxin vaikutukset ilmenevät vähitellen. Tutkijoiden mukaan vaikutukset voivat alkaa jo kuukauden käytön jälkeen. Yleensä vaikutus havaitaan n. kahden kuukauden kuluttua. Annostus 2 tabl./vrk, mielellään ruokailun yhteydessä. Sopii vegaaneille. Naiset ovat yksilöllisiä, joten vaikutukset voivat vaihdella, osalla ravintolisä ei vaikuta lainkaan. Tuloksiin liittyvät myös henkilökohtaiset elintavat, ravitsemus, fyysinen aktiivisuus ja psyykkiset tekijät, joihin kannattaa hoiodn aikana – ja muutenkin – kiinnittää huomiota.

Dosentti Juhana Pihan kommentti

Naisten seksuaalihäiriöt ovat varsin yleisiä kaikissa ikäryhmissä. Suuri osa lääkäreistä on törmännyt naisten haluttomuuteen, kiiihottumishäiriöihin ja orgasmiongelmiin.

Ongelmana on ollut se, että käytännössä ainoa hoito, mitä on voitu tarjota perustuu seksuaali- ja psykoterapeuttisiin menetelmiin. Näiden menetelmien teho on useimmissa häiriöissä kyseenalainen ja hoitojen saatavuus on huono. Parhaiten toimii paritrerpia, mikäli kyseessä on parishteeseen ongelma. Positiivisia hoitotuloksia on saavutettu hormonihoidoilla ja joillakin kokeellisilla lääkkeillä. Yhdysvalloissa on hyväksytty itseä häiritsevän haluttomuuden (HSDD) hoitoon reseptilääke flibanseriini, joka on tähän mennessä ainoa naisen seksuaalihäiriöihin hyväksytty lääke maailmassa. Se ei ole vielä saanut myyntilupaa EU:n alueella

Lukuisia ravintolisiä on tarjottu ratkaisuksi, mutta näistä ei ole tieteellistä näyttöä. Lady Prelox on ainoa tiedossani oleva ravintolisä, jonka tehosta naisten seksuaaliongelmiin on tieteellistä ja julkaistua näyttö eri-ikäisillä naisilla. Vaikka tutkimuksiin osallistuneiden naisten määrä on melko pieni, tulokset ovat rohkaisevia; tutkimukset nimittäin ovat lume-kontrolloituja ja ravintolisän tehoa on mitattu oikealla ja hyväksytyllä kyselymenetelmällä. Uusi ravintolisä on tervetullut lisämahdollisuus naisten seksuaalihäiröiden hoitoon.