« Back to Previous Page
0
0

Olen 52-vuotias toista kertaa naimisissa oleva mies. Minulla on ollut hyvin vähän seksisuhteita muuten kuin parisuhteissa. Esim. yhden illan suhteita en ole harrastanut. Seksikumppaneita on ollut koko elämän aikana alle 5. Vaimollani se sijaan on ollut hyvin vilkas nuoruus ja seksisuhteita ainakin 100 miehen kanssa ja vaikka mitä kokeiluja. Vaimo on nyt vähän päälle 40-vuotias. Meillä on hyvä suhde ja seksi toimii hyvin ja pettämistä ei ole ollut kummallakaan. Silti ajoittain mieltäni vaivaa pahasti vaimon entiset seksikokemukset. Yhä enemmän on tullut mieleeni, että minunkin pitäisi kokea vielä irtoseksiä, kun olen jäänyt siitä paitsi nuorena. Tietenkin ymmärrän, että sellainen paljastuessaan olisi katastrofi suhteellemme. Olen yrittänyt puhua ikävistä tuntemuksista vaimoni kanssa, mutta hän ei halua muistella vanhoja, koska häntä itseäänkin harmittaa, kun hänellä on ollut niin paljon irtosuhteita. Sinänsä ne eivät häntä häiritse.

RATKAISTU
Marked as spam
Posted by Pekka52
Asked on 25.3.2017 18:27
1116 views
Public question
0
Private answer

Hei.
Tilanteessanne, jossa vallitsee lukumääräisesti erittäin suuri ero nykysuhdettanne edeltävien seksikokemusten osalta, mustasukkaisuus ei ole ensinnäkään lainkaan yllättävä asia kohdaltasi, vaikka ne eivät vaimoasi häiritsekään. Mustasukkaisuutta voi ilmetä häiritsevällä tavalla silloinkin vaikka kumppaneilla olisi ns. puntit tasan. Yksikin käsittelemätön tapaus voi olla jo liikaa toiselle.

Pääsettekö tästä tilanteesta yli? Se on ilman muuta mahdollista, mutta se edellyttää avointa dialogia, omien tunteiden rohkeata esille tuomista. Liiallinen yksityiskohtien esiintuonti ei ole tarpeellista eikä järkevääkään, mutta se että vanhat asiat ovat tunnetasolla läpikäydyt ja että ne eivät enää kuormita suhdetta jatkossa, on nyt hyvin tärkeätä. Tällaiset asiat eivät yleensä ajan saatossa unohdu. Oikea ratkaisu ei missään tapauksessa ole lähteä itse myöskään hakemaan lisäkokemuksia. Mikäli keskustelu ei tunnu sujuvan kaksistaan, tilanne jumittuu tai pahimmillaan johtaa jopa lisäongelmiin, kannattaa hakea asiantuntija-apua. Jotta tilanne saadaan riittävästi normalisoitua ja ongelma edelleen pois kuormittamasta parisuhdettanne.

Jouni Pölönen

Marked as spam
Posted by Jouni Pölönen
Answered on 25.3.2017 20:16