Ohimenevät ongelmat kuuluvat ihmiselämään erilaisineen tunnetiloineen. Esimerkiksi suru ei ole sairaus, johon tulee saada lääkitys, vaan tunne joka ihmisen pitää käydä läpi, esimerkiksi läheisen ihmisen menettämisen johdosta. Ihminen myös kasvaa henkisesti kohdatessaan erilaisia tunnetiloja ja käsitellessään niitä. Ensiksi, mahdollisia ongelmia kohdatessaan, ihmisen tulee aina pyrkiä niistä itse pääsemään yli.

Jos ongelma pitkittyy, ulkopuolinen asiantuntija-apu on keino päästä tilanteen yli. Tästä sivujen osiosta löydät tietoa seksuaali- ja pariterapiasta, yksilöterapiasta,
sekä seksuaalineuvonnasta. Usein vaikeuksien pitkittyessä ihminen voi kokea, että mitään ei ole enää tehtävissä parisuhteen pelastamiseksi tai siihen että koet omat ongelmasi ylitsepääsemättömäksi.

Ongelmat koetaan niin ylitsepääsemättöminä, että ero on ainut ratkaisu. Hyvin usein suhde voidaan kuitenkin pelastaa tai terapia auttaa ainakin siihen, että erosta toipuminen on mahdollisimman nopeata ja hyvää. Toisinaan koko ihmisen elämänhallinta voi karata käsistä parisuhteen kariutumisen johdosta. Tai ihmiselle syntyvä syvä henkinen pettymys aiheuttaa sen, että uuden parisuhteen luominen ei enää onnistu lainkaan.